SOBRE LA ALIMENTACION DEL BEBE

En mis años de amistad con tantas mamás a lo largo y ancho de todo el mundo, he aprendido que lo que en un país está totalmente prohibido a una determinada edad es lo más común en otro.

Es el caso, por ejemplo del bróccoli, que en muchos libros y páginas web [serias] con recetas para chicos lo usan a partir de los 6 meses y acá no se recomienda hasta después del año, por lo tanto, las recetas que tengo en este blog son para ser usadas de acuerdo con lo que el pediatra indique como posible alimento para cada chico en una determinada edad.

domingo, 18 de enero de 2009

Asian Tuna Sandwiches with soy and sesame mayonnaise


This started as an elegant, plated tuna dish, but it quickly turned into an out-of-this-world sandwich. If you’d like, you can omit the bread and simply serve the tuna on a bed of arugula and use the soy and sesame mayonnaise as a dressing.


SERVES: 4
TIME: 10 minutes
2 tuna steaks, about half a pound each
2 tablespoons peanut oil
1 tablespoon finely minced ginger
8 slices ciabatta
Extra virgin olive oil
Soy and sesame mayonnaise (see recipe below)
Freshly ground black pepper
1 cup arugula

Slice each tuna steak in half horizontally so you end up with four thin steaks (more bang for your buck!). Rub them with the peanut oil and ginger. Set a large, nonstick skillet over high heat. When it’s hot, cook the tuna steaks for 20-30 seconds on each side or until just seared.

Meanwhile, grill or toast the bread and drizzle with a little bit of olive oil. Spread the soy and sesame mayo on one side of each slice and sprinkle with freshly ground black pepper. Distribute the tuna and arugula evenly on four slices of bread and sandwich with the remaining four slices.

Devour.


Fuente:
GOOP