SOBRE LA ALIMENTACION DEL BEBE

En mis años de amistad con tantas mamás a lo largo y ancho de todo el mundo, he aprendido que lo que en un país está totalmente prohibido a una determinada edad es lo más común en otro.

Es el caso, por ejemplo del bróccoli, que en muchos libros y páginas web [serias] con recetas para chicos lo usan a partir de los 6 meses y acá no se recomienda hasta después del año, por lo tanto, las recetas que tengo en este blog son para ser usadas de acuerdo con lo que el pediatra indique como posible alimento para cada chico en una determinada edad.

viernes, 29 de mayo de 2009

Crisp prosciutto, pea & mozzarella salad with mint vinaigrette

Serves 2
Preparation and cooking times: Prep 15 mins, Cook 10 mins


Ingredients
4 slices prosciutto
100g peas , fresh or frozen
1 ball buffalo mozzarella (approx 125g), torn into large pieces
FOR THE VINAIGRETTE
juice ½ orange
1 tbsp olive oil
small handful mint , leaves finely chopped , plus extra small leaves to serve


Method
Heat a frying pan. Without adding any oil, fry the prosciutto slices until wrinkled and crisp. Place on a sheet of kitchen roll, leave to cool, break into large shards, then set aside.

Boil the peas in a pan of salted water for 2 mins until just tender. Meanwhile, mix all the vinaigrette ingredients together, season, then set aside. If making ahead, do not add the chopped mint until ready to serve, as it will discolour. When the peas are cooked, drain, then run them under cold water until completely cool. Pat dry with kitchen paper.

To serve, divide the mozzarella between 2 plates, scatter the peas over and sit the prosciutto shards on top. Drizzle the dressing over and around, and scatter with the mint leaves.


Nutrition Per Serving
372 kcalories, protein 25g, carbohydrate 11g, fat 26 g, saturated fat 12g, fibre 5g, salt 2,23 g


Recipe from Good Food magazine, May 2009 & BBC Good Food