SOBRE LA ALIMENTACION DEL BEBE

En mis años de amistad con tantas mamás a lo largo y ancho de todo el mundo, he aprendido que lo que en un país está totalmente prohibido a una determinada edad es lo más común en otro.

Es el caso, por ejemplo del bróccoli, que en muchos libros y páginas web [serias] con recetas para chicos lo usan a partir de los 6 meses y acá no se recomienda hasta después del año, por lo tanto, las recetas que tengo en este blog son para ser usadas de acuerdo con lo que el pediatra indique como posible alimento para cada chico en una determinada edad.

viernes, 29 de mayo de 2009

Crispy new potato bake

Serves 4
Preparation and cooking times: Prep 10 mins, Cook 1 hr
Vegetarian, Vegan


Ingredients
1kg Jersey Royal potatoes
handful small capers
2 handfuls stoned black olives
1 tbsp thyme leaves
small bunch rosemary , broken into sprigs
6 tbsp extra-virgin olive oil
1 tbsp white wine vinegar


Method
Heat oven to 240C/220C fan/gas 9. Boil the potatoes until the softer side of cooked, about 12 mins. Drain, slice in half, then tip into a bowl. Tip the capers, olives and herbs on top of the potatoes, then add most of the oil and a little seasoning. Stir together, lightly crushing the potatoes.
Line a medium Swiss roll-type tin with baking parchment, leaving some hanging over the sides. Tip the potatoes into the tin and flatten down. Mix the vinegar and remaining oil, drizzle over the potatoes, then bake for 40 mins until golden.


Nutrition Per Serving
355 kcalories, protein 5g, carbohydrate 41g, fat 20 g, saturated fat 3g, fibre 4g, salt 0,9 g


Recipe from Good Food magazine, June 2009 & BBC Good Food