SOBRE LA ALIMENTACION DEL BEBE

En mis años de amistad con tantas mamás a lo largo y ancho de todo el mundo, he aprendido que lo que en un país está totalmente prohibido a una determinada edad es lo más común en otro.

Es el caso, por ejemplo del bróccoli, que en muchos libros y páginas web [serias] con recetas para chicos lo usan a partir de los 6 meses y acá no se recomienda hasta después del año, por lo tanto, las recetas que tengo en este blog son para ser usadas de acuerdo con lo que el pediatra indique como posible alimento para cada chico en una determinada edad.

viernes, 29 de mayo de 2009

Halloumi with broad beans & artichokes

Serves 4
Preparation and cooking times: Ready in 30 mins
Vegetarian


Ingredients
oil for frying
½, finely chopped onion
350g broad beans , podded weight (double-podded if you like and have time)
350g peas
4 small, cooked artichoke hearts in oil, quartered
1 lemon , juiced
a handful of mint leaves
250g block of halloumi cheese , thickly sliced


Method
Heat a little oil in a wide saucepan and fry the onion until just soft but not coloured. Add the other ingredients except the mint and halloumi, plus 2 tbsp water. Cover and simmer gently for 5 minutes. Stir in the mint.

Meanwhile grill or fry the halloumi slices until they are golden. Serve the broad beans hot or cold with the halloumi slices and crusty bread or some plain couscous.


Nutrition Per serving
340 kcalories, protein 23,2g, carbohydrate 17,7g, fat 20,1 g, saturated fat 10g, fibre 10,5g, salt 2,4 g


Recipe from olive magazine, July 2006 & BBC Good Food